ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟY Ν. ΛΑΜΠΑΔΑΚΗ

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ


Μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών -ΤΑ.ΝΠ.Υ. - Τ.Σ.Α.

Ο ασφαλισμένος στο Τ.Σ.Α. (ως ιδιοκτήτης πούλμαν) που άσκησε παράλληλα μεταγενέστερα για κάποιο χρονικό διάστημα και το επάγγελμα του τουριστικού πράκτορα (το οποίο υπάγεται στην ασφάλιση του ΤΑ.Ν.ΠΥ.) χωρίς να υποβάλει δήλωση επιλογής ασφαλιστικού φορέα (αρ. 39 Ν. 2084/1992) δεν υποχρεούται να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές και στο ΤΑ.ΝΠ.Υ. (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 209/2008, δημοσιευμένη απόφαση στη Δωδεκανησιακή Νομολογία τ. 2009, σ. 370)

Αποδεικτικές απαγορεύσεις

Δεν μπορούν να εξεταστούν ως μάρτυρες στο ακροατήριο ή να αναγνωστούν έγγραφα της δικογραφίας που έχουν ληφθεί με παράνομες πράξεις για την παραβίαση των διατάξεων του π.δ. 343/2002. Αθώος ο κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να πώλησε στους πολιτικούς ενάγοντες, υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρίας συνδρομητικών υπηρεσιών που επικοινώνησαν μαζί του με ψεύτικο e-mail και πλαστά στοιχεία, δέκτη «TECVIEW 2050» με εγκατεστημένο παράνομο λογισμικό που επέτρεπε στον κάτοχό του να έχει πρόσβαση μέσω τηλεοπτικής μετάδοσης στις συνδρομητικές υπηρεσίες και στο μπουκέτο Ν. άνευ καταβολής οποιασδήποτε συνδρομής και χωρίς της έγκριση του φορέα «Μ.Η. Α.Ε.» (Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 1921/2013)

Μετατροπή κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη

Επιτρεπτή η μεταβολή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη του κατηγορουμένου, ο οποίος όντας ναυτικός σε πλοίο μετά από διαπληκτισμό που είχε με συνάδελφό του, τού επέφερε με τσεκούρι πυροσβεστικής φωλιάς ένα κτύπημα στο κεφάλι και όταν ο παθών έπεσε κάτω, τον κτύπησε τέσσερις φορές στην πλάτη, προκαλώντας του πολλαπλά τραύματα. (Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου 34/2010)

Μετατροπή κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη

Επιτρεπτή η μεταβολή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη της κατηγορουμένης, η οποία ύστερα από διαπληκτισμό με ομοεθνή της, τη κτύπησε με μαχαίρι συνολικού μήκους 23,5 εκ. και μήκους λάμας 11 εκ. στο αριστερό υποχόνδριο, κατά μήκος της πρόσθιας μασχαλιαίας γραμμής, προκαλώντας της θλαστικό τραύμα μήκους 3-4 εκ., συνεπεία δε του άνω τραύματος προκλήθηκε σε αυτήν κάκωση του μείζονος επιπλόου και διάτρηση έλικας λεπτού εντέρου και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου 58, 59, 60, 61, 62/2012)